Merinould falmer over tid, ligesom alt andet, også i direkte sollys. Selvom merinould har en lidt større tilbøjelighed til at falme, end andre materialer (efter det samme princip som at menneskehår bliver lysere om sommeren), falmer alt tøj i princippet i sollys. Men da man ofte bruger vores T-shirts mere og i længere tid af gangen, bliver de også bleget hurtigere. En bomulds T-shirt bæres en enkelt dag, så ligger den i vasketøjskurven i en uge eller to, så det sætter en naturlig grænse for hvor mange gange man kan nå at bruge den i løbet af en sommer. En bomulds T-shirt falmer desuden i vask, før den falmer i sollys, så af den grund ser man det heller ikke der.

Nogle personer sætter faktisk pris på affarvningen og det liv tøjet får, på samme måde som jeans over tid - og så bruger de T-shirts til andre formål end pænt brug. 

Man kan farve T-shirts op igen med de fleste tekstil farver til bomuld, efter anvisningen på pakken, Dylon fra Matas f.eks.

Hvis den er brugt meget og et år gammel, er det ikke umiddelbart en T-shirt vi kan ombytte til en ny. Men hvis du oplever at en helt ny falmer på kort tid, er det naturligvis noget vi kan gøre noget ved.