OEKO-TEX® Standard 100 er en produktcertificering, som stiller krav til indhold af kemiske stoffer, der er – eller mistænkes for at kunne være – skadelige for vores helbred. OEKO-TEX® er verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler og kendes på mærket ’Tiltro til tekstiler’. Mærket viser, at varen er testet og godkendt ud fra de krav, den internationale OEKO-TEX® Forening har stillet. 

I Danmark er det Teknologisk institut der står for OEKO-TEX®-certificeringen og testningen. Mærket gør det nemt for dig som kunde at vælge produkter, som ikke er skadelige for din sundhed og er mindre belastende for miljøet.

OEKO-TEX® betyder, at hele produktet er blevet testet for skadelige stoffer på et laboratorium – også f.eks. lynlåse, knapper, sytråd og fyld i dyner og puder. OEKO-TEX®-kravene er langt mere omfattende end lovgivningen og de afhænger af, hvor tæt på kroppen tekstilerne er i brug. Jo mere kontakt med huden, desto strengere krav. Der er særligt strenge krav til de produkter, der bruges af børn op til tre år. Test og kontrol er uvildig og foretages kun af et af de 18 godkendte OEKO-TEX® institutter. Det øger troværdigheden og mindsker risikoen for fejl.

Certifikatet skal fornyes hvert år, og i den forbindelse bliver produkterne og produktions linjen testet. Derudover foretages der på verdensplan stikprøve-kontroller hvert år på 25-30%.  OEKO-TEX implementere 2-3 gange årligt forbedringer og ny viden til deres certificeringer. 

Indtil videre er alle vores sokker OEKO-TEX certificerede med:

  • Standard 100 Oeko-Tex© 25739-6535/DTI