Uld fra New Zealand
Den bedste merinould i verden kommer fra New Zealand, som har en lang tradition med opdræt af får. Her findes får, som leverer uld af høj kvalitet, da det barske og varierende miljø betyder, at fårene udvikler en god pels. Det resulterer i sidste ende i uld med lav fibertykkelse.

Da merinould er en stor del af vores kernevirksomhed, er dyrevelfærd altafgørende for os. Derfor er det også vigtigt for os at vide, at vores uld kommer fra får, som har levet under de bedste vilkår. New Zealand er det eneste sted i verden hvor ulden og produktionen lever op til vores standarder. Vi accepterer kun merinould fra landmænd, der opfylder kravene i ‘The Five Freedoms of Sheep’, og får kun uld fra mulesing-fri får. De gårde, vi arbejder med, klipper kun deres får en eller to gange om året og er garanteret mulesing-fri. Mulesing er en kontroversiel metode, der bruges til at forhindre flueangreb, det kan være meget smertefuld for fårene og er ulovligt i hele New Zealand.

Uld spundet i Italien
Italienerne har en lang tradition, og dermed stor ekspertise, i at fremstille eksklusive uldgarn og tekstiler. Alt vores uld bliver spundet i Italien hos Südvolle Group, som holder en lang række certificeringer såsom ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, bluesign©, GOTS, IVN Best og OEKO-TEX® 100.

Spinderiet anvender også en bred vifte af eksterne revisioner og er involveret i relevante foreninger for at sikre at der tages de nødvendige hensyn til miljømæssige og sociale forhold. Dette omfatter et fokus på et særligt effektivt ressourceforbrug, brug af ikke giftige kemikalier med hensyn til kundespecifikke RSL (Restricted Substances List), MRSL (Manufacturing Restricted Substances List) og den kontinuerlige process hen mod overholdelse af ZDHC-programmet (Zero Discharge of Hazardous Chemicals).

Du kan læse mere om Südwolle Group her.

Tekstil strikket i Danmark
Garnet fra Italien bliver strikket til stof hos vores tekstilproducent Sontex i Ikast, som vi har et tæt samarbejde med. Det betyder meget for os at have lokale leverandører, så vi nemt kan udvikle tekstiler til nye produkter og løbende arbejde sammen med dem om at forbedre de metervarer, vi bruger. Det gør også vores værdikæde mere gennemskuelig, ligesom det bliver nemmere for os at kontrollere, at produktions- og arbejdsforholdene er, som de skal være, da vi jævnligt er på besøg.

Sontex DK ApS har et certifikat for overensstemmelse med GOTS og et STANDARD 100 by OEKO-TEX® certifikat. Certificeringerne gør, at en lang række regler og bestemmelser er opfyldt på miljømæssigt og socialt plan. Du kan læse mere om Sontex her.

Farvning, behandling og syning i Polen
Vores tekstiler bliver farvet i Polen ved Bilinski. De er OEKO-TEX certificerede og GOTS certificerede. Du kan læse mere om vores farveri her.

Vores produkter bliver syet på en mindre familieejet systue i Polen, hvor en gruppe dygtige medarbejdere sørger for at fremstille vores produkter i den bedste kvalitet. Vi har arbejdet sammen med dem siden vi lavede de allerførste T-shirts tilbage i 2015, og de kender derfor vores produkter og tekstiler ud og ind, og ved præcis, hvordan de skal fremstille dem. Du kan læse mere om systuen her.

Elastik fra Elas i Herning
Elastikkerne i alle vores underbukser kommer fra den danske virksomhed Elas, som producerer bånd og elastikker af høj kvalitet, og som er OEKO-TEX certificeret. Du kan læse mere om Elas A/S lige her.

Papæsker fra Göteborgtrykkeriet
Vores LOOW-æsker kommer fra Göteborgstrykkeriet. Göteborgstrykkeriet er certificeret ifølge ClimateCalc, så de holder øje med og rapporterer deres CO2-aftryk, herunder råmaterialer, kemikalier, elektricitet, varme og fragt.

Du kan læse mere om Göteborgstrykkeriet lige her.